BL.A. DERFOR DKK STAMBOG

BL.A. derfor DKK stambog

Vores hvalpe, har i DKK = Dansk Kennel Klub, Påtegningen: "Disse hvalpe er avlet efter 

DKK´s avlsrestriktioner, sundhedskrav og avlsanbefalinger".

Dette betyder, at avlshundene skal opfylde, specifikke betingelser for avlsrestriktioner, sundhedskrav og avlsanbefalinger og er en forudsætning for, at hvalpene, kan blive stambogsført i DKK, både hannen og tæven, skal opfylde avlsrestriktioner på parrings tidspunktet, ellers kan hvalpene ikke opnå en DKK stambog.

Der stilles altså en række sundhedskrav alt efter race. En avls/sundhedsrestriktion betyder, at forældrehundene, skal opfylde bestemte betingelser, for at kunne anvendes i avl, hvis ikke disse betingelser er opfyldt, både for hanhund og tæves vedkommende, kan hvalpene ikke få stambøger i DKK.

AVLSRESTRIKTIONER:

Det skal på behørig vis dokumenteres, at hannen har normale testikler, på normal plads.

Begge forældre, skal før parring være præmieret på en DKK udstilling.

Begge forældre, skal før parring, være undersøgt for "Patella Luxation" (PL) = løse knæ og må kun have en PL status 0 eller 1 og som skal være registreret i DKK før parring, en status PL 1 hund, må kun parres med en PL status 0 hund.

PATELLA LUXATiON (PL): (som er en svaghed i racen Chihuahua)

Knæskallen (Patella) bevæger sig normalt frem og tilbage i en fure, på forsiden af lårbenet, når bagbenet bøjes og strækkes, hvis Patella Luxation er konstateret, betyder det, at knæskallen smutter ud af denne fure, dette er meget smertefuldt og invaliderende.

PATELLA LUXATION I 3 STADIER:

Grad 0 = Normal

Grad 1 = Patella ligger på plads, men kan luxeres manuelt og vender tilbage i normal position (må kun parres med PL 0 )

Grad 2 = Patella Luxation konstateres, kan let luxeres og Patella forbliver luxeret også under bevægelse, men kan reponeres manuelt (i DKK må man ikke avle på denne hund)

Grad 3 = Patella er permanent luxeret og kan ikke reponeres (i DKK må man ikke avle på denne hund)

Patella Luxation undersøgelsen foretages hos dyrlægen, efter hunden er fyldt 1 år, derefter sendes PL oplysnigerne til DKK, før parring.

Der kan søges yderligere oplysninger om faren og moren til din evt. kommende hvalp, med DKK stambog, DKK er den eneste klub i DK, med sådan et register, hvor alle hunde med DKK stambog er registreret, på DKK´s Hjemmeside: 

www.dkk.dk  og  www.hundeweb.dk

f.eks. om indavls kvotienten og andre væsentlige sundheds faktorer

 

 

 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE